Bach bloesemremedies

Spanning voor een examen, slaapproblemen door overmatig piekeren, angst voor de tandarts, overmatige bezorgdheid voor je kinderen, stress op het werk, traumatische ervaringen, jaloezie, schuldgevoel, perfectionisme, overgevoeligheid, twijfel, moeite je te concentreren.....
Het is allemaal heel menselijk en herkenbaar, maar veel mensen vinden het moeilijk ermee om te gaan. Hierdoor kun je uit evenwicht raken en voel je je 'niet lekker in je vel'. Dit kan op termijn tot ziekte leiden. Dr. Bach ontwikkelde een methode die je weer terug in je kracht brengt, zodat je je beter voelt en nieuwe energie op doet.

 

De bloesemremedies

Bach bloesemremedies zijn fijnstoffelijke energieën van wilde bloemen en bloesems die in de dertiger jaren werden ontdekt door Edward Bach (GB 1886-1936). Bach bestudeerde als huisarts, chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog het gedrag van mensen, hun persoonlijkheid en gemoedsstemmingen. Hij ontdekte dat psychische en lichamelijke klachten worden veroorzaakt door geestelijke onevenwichtigheid. Ziekte en/of zich onprettig voelen, komt omdat mensen te weinig hunzelf kunnen zijn. Een uitspraak van Bach is: “Behandel niet de ziekte, maar de zieke.” Niet het symptoom, maar de oorzaak.
 
Bach heeft de laatste 10 jaren van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van 38 bloesemtincturen die ons helpen onze emoties beter in evenwicht te houden en ons één te voelen met ons leven. Bach stelde ook een combinatie van tincturen samen voor eerstehulp; Rescue Remedy (ideaal voor spannende situaties en stressmomenten)
 
Volgens Dr. E. Bach komen onze gezondheidsproblemen voort uit negatieve gemoedstoestanden die hij heeft ingedeeld in 7 emotionele groepen. Binnen elke groep werkt iedere remedie op specifiek gebied.


1. Je zorgen overwinnen (angst)
2. Ken jezelf (onzekerheid)
3. Leef bij de dag (onvoldoende interesse in het hier en nu)
4. Maak contact met anderen (eenzaamheid)
5. Blijf bij jezelf (overgevoeligheid)
6. Vind hoop en geluk (moedeloosheid en wanhoop)
7. Leven en laten leven (overbezorgd over anderen)
 
Zoals Bach de 7 conflictgebieden benoemde die onze gezondheid kunnen verstoren, zo omschreef hij ook de verschillende fasen in het genezingsproces: Vrede, Hoop, Vreugde, Geloof, Overtuiging, Wijsheid en Liefde.
 
Het effect van de remedies is niet het onderdrukken van een negatieve houding, maar deze om te zetten in een positieve. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen, je innerlijke kracht, gestimuleerd. Ook als je geen lichamelijke klachten hebt, kun je baat hebben bij de remedies voor het herstellen van evenwicht voordat fysieke symptomen ontstaan.
 
Gebruik van de Bach bloesemremedies
Dr. E. Bach's filosofie is gebaseerd op eenvoud. Dit werd weerspiegeld in zijn leefwijze en in zijn behandelmethode. De Remedies zijn gemaakt van niet-giftige bloemen en bloesems. Ze hebben geen ongewenste bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicijnen en therapieën. Ze zijn ook geschikt voor kinderen, dieren en planten en tijdens de zwangerschap.
 
Hoewel het bij de Bach bloesemremedies in principe om zelfhulp gaat, kan het prettig zijn dat iemand helpt bij het uitzoeken van de Remedies. Het is niet altijd makkelijk om eerlijk en objectief naar jezelf te kijken. Uitgangspunt bij ieder consultinggesprek is niet het symptoom, de kwaal of ziekte, maar de persoonlijkheid en de aard van je gedrag. Het gaat om de manier waarop je met je problemen omgaat, de manier waarop je ernaar kijkt, hoe je je erbij voelt, wat het met je doet, wat je ermee doet. Het is meer dan gevoelens en emoties. Het omvat ook het denken en handelen, de levensinstelling en levensovertuiging.
 
Van de remedie of combinatie van gekozen remedies doe je 2 druppels (per remedie) in een 30 ml. pipetflesje, gevuld met water (zonder koolzuur). Hiervan neem je minimaal 4x per dag 4 druppels in.
De tijd die nodig is tot de remedies merkbaar effect hebben, verschilt per persoon en omstandigheden. Bij plotselinge klachten kan al verbetering optreden na enkele druppels van een remedie. Daarentegen, als een gemoedstoestand diepgeworteld is, kan het een aantal dagen of weken duren, tot je enig verschil voelt. Het is echter goed mogelijk, dat de mensen om je heen de veranderingen eerder opmerken.
 
Voor dagelijks wisselende stemmingen, zoals vermoeidheid of irritatie, kun je 2 druppels van de benodigde remedie innemen in een glas water en hiervan met regelmatige tussenpozen kleine slokjes drinken tot de symptomen verdwijnen.
In noodgevallen, als geen water of andere vloeistof voorhanden is, kun je 2 druppels direct uit het voorraadflesje innemen. De druppels kunnen ook worden ingewreven op lippen, achter de oren, op de slapen of binnenkant van de polsen. Let op dat je de druppelaar niet aanraakt.
 
In het geval van Rescue Remedy moeten 4 druppels worden toegevoegd aan het pipetflesje of glas water of puur worden ingenomen.

"Just like the lotus we too have the ability to rise from the mud, bloom out of the darkness and radiate into the world."

2015-2019 ~ Esther Benten / een Liefdevolle Wereld / Braak 75,  5501 DG te Veldhoven / 06-49706143

 

Privacyverklaring     Disclaimer     Voorwaarden

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Classic